Irtisanominen taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla

Yt-neuvotteluiden kulku. Mikäli kysymys on työvoiman vähentämistä koskevista neuvotteluista, työnantajan on ennen yt-neuvotteluiden aloittamista annettava henkilöstölle neuvotteluesitys, josta tulee ilmetä ainakin neuvottelujen alkamisajankohta ja paikka sekä pääkohdittainen ehdotus neuvotteluissa käsiteltävistä asioista.

Näin toimit, jos työpaikallesi tulee YT-neuvottelut | Anna.fi

Yhteistoiminta eli yt-neuvottelut. Yt- eli yhteistoimintaneuvottelut perustuvat yhteistoimintalakiin. Yt-lain tarkoituksena on edistää yrityksen ja sen henkilöstön vuorovaikutusta sekä kehittää yrityksen toimintaa yhdessä.

Keskustelu - Yt-neuvottelut. Mitä sanoo laki, kuka lähtee

Usein on myös löydetty keinot säästää tarvittava summa tavoilla, jotka eivät sisällä irtisanomisia, kuten tuotannon tehostaminen ja lomautukset. Yt-menettelyä vähätellään usein, mutta neuvottelujen sisältö on usein vaikuttanut myönteisesti lopputulokseen. 4. Pidä huolta hyvinvoinnistasi.

Työvoiman vähentäminen - Suomen Ekonomit

Kolmas miitti oli ihan joulun alla, luottamusmiehet vahvistivat että kaikki ylemmät suostui luopumaan lomarahoistaan. Samalla ehdotettiin että osastoja koskeva yt neuvottelut olisi valmis lomautuksiin irtisanomisten sijalla. Ellei luottamusiehet mitään salaa, niin johdolta ei ole näiden kokousten aikana irronnut mitään.

Yt-neuvottelut yt-neuvottelujen perään – luovuutta ei voi

yt-neuvottelut kuinka useinOlen ollut työelämässä 15 vuotta, lähes koko ajan isoissa pörssiyhtiöissä. Jostain kumman syystä YT-neuvottelut eivät ole koskaan kohdistuneet minun osastooni. Alkaa olla jo tilastollisesti oudon hyvä mäihä, että varmaan pian alkaa viuhua.. Sen sijaan omasta tiimistä on useassa firmassa "maksettu" väkeä pois YT:n ulkopuolella.

Yhteistoiminta eli yt-neuvottelut > Työsuhdeopas > ERTO

Yt-neuvottelut Yt-neuvotteluissa keskustellaan irtisanomisiin, lomautuksiin tai osa-aikaistamiseen mahdollisesti johtavista syistä, vaikutuksista ja vaihtoehdoista. YT-neuvotteluissa keskustellaan irtisanomisiin, lomautuksiin tai osa-aikaistamiseen mahdollisesti johtavista syistä, vaikutuksista ja vaihtoehdoista.

Yt ja sairaslomalla - YT-neuvottelut - Suomi24 Keskustelut

Yt-neuvottelut ovat kova paikka myös henkilöstöä edustaville neuvottelijoille. Työpaikkoja ei saada aina pelastettua, vaikka asialla olisivat kuinka taitavat neuvottelijat ja käytössä kuinka hyvät perustelut tahansa. Työnantajalla on lopullinen päätösvalta yt-neuvotteluissa. Neuvottelijat saavat yleensä aina aikaan paljon voittoja.

Esimies jää yksin yt-neuvotteluissa - Oma raha - Ilta-Sanomat

Irtisanominen taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla. Työsopimuslain 7 luvun 3 §:n mukaan työnantaja saa irtisanoa työsopimuksen, kun tarjolla oleva työ on taloudellisista, tuotannollisista tai työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä vähentynyt olennaisesti ja pysyvästi.

YT-neuvottelut | sivu 4 | Pakkotoisto.com

Työterveyslaitoksen työn ja työorganisaatioiden kehittämisyksikössä työskentelevän Hakasen mukaan yt-neuvottelut ja laajemmin organisaatiomuutokset ovat olleet yksi yleisimmistä yhteydenottojen syistä. Esimiehet tarvitsevat tukea, mutta Pirinen kertoo, että usein he jäävät – tai jättäytyvät – yksin.

kuinka saada tuuheammat kulmakarvat
eurovision vedonlyönti
kuinka kauan kestää purjehtia atlantin yli
veikkaus ipoker
kuinka usein peset hiukset shampoolla