säilyy pakastettuna vain muutamia kuukausia, sitten rasvan härskiintyminen pilaa sen. Samansuuntaista sanotaan kirjoissa, mutta… Tulinpa katsoneeksi ankanrintafilepakkauksen päällystettä. Kyse on ihan Suomesta ostetusta tuotteesta, jota myydään säännöllisesti ainakin paikallisessa Prismassa ja joka on erinomaisen maukasta. (Se on Pakastaminen on näppärä keino pidentää lihan ja kalan säilyvyyttä, mutta vuosikausiksi ruokia ei pakastimeenkaan voi jättää. Tuotteiden säilyvyysaika pakastimessa vaihtelee tuotteesta riippuen. Esimerkiksi naudanliha säilyy pakastimessa pitkään, reilusti yli puoli vuotta, kun taas kala 2 vuotta pakastimessa ollut liha ei siis olemissään tapauksessa vaarallista, mutta sen rakenne on muuttunut, eli se ei välttämättä ole yhtä hyvää kuin tuore tai vain vähän aikaa pakastimessa ollut liha. Käytännössä "liian kauan pakastimessa olleet" tuotteet voi hyvin valmistaa ruoaksi ja katsoa, mitä niistä tulee. Liha ja lihatuotteet varastoidaan kotona alle +4 asteessa jääkaapissa. Tuore liha kannattaa siirtää myyntikääreestä astiaan ja peittää se kelmulla. Yleensä liha on jo pakattu ns. valintapakkaukseen, jota peittävä kelmu on hengittävää ja siksi näissä pakkauksissa liha säilyy merkittyyn käyttöpäivään asti. Marttojen mukaan elintarvikkeet säilyvät yleisesti ottaen pakastimessa hyvinä kuukausia. Liian pitkä säilytysaika huonontaa kuitenkin ruokien laatua ja tuotteiden pilaantuminenkin on mahdollista. Liha- tai kalatuotteissa tämän huomaa useimmiten pilaantuneesta hajusta tai oudosta väristä. Kaikki tuotteet on syytä pakastaa tuoreina. Tumma suklaa säilyy hyvänä jopa vuoden, maitosuklaa noin puoli vuotta. Pakastettu liha: Kunhan lihassa on vielä päiväystä jäljellä, voi sen huoletta pakastaa useiksi kuukausiksi. Naudanliha säilyy pakastimessa puolesta vuodesta vuoteen, sianliha ja jauheliha 3-4 kuukautta ja broileri 9 kuukautta. Kalafileet säilyvät korkeintaan 3 Mieheni sai 2002 syksyllä isältään poronpaistin, joka unohtui pakkaseen pohjalle. Oli pakattu ns.vakuumiin eli ilmatiiviisti. 3 viikkoa sitten löysimme sen ja päätimme ottaa siitä puolet ruuaksi (pakkaus edelleen ilmatiivis) ja toisen puolen antaa vielä olla kuukauden, sitten mies aikoi laittaa sen suolaveteen ja tehdä kuivaalihaa. Viljatuotteet Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta Jauhot 6kk - - Taulokkoihin on kerätty erilaisten tuotteiden säilyvyysajat. Kaupassa voit tarkistaa useimpien tuotteiden säilyvyysajan ja viimeisen käyttöajankohdan pakkauksesta. Savukalan voi pakastaa sellaisenaan tai ruodittuina paloina. Pakasta heti tuoreeltaan savustettuna, säilyy paremmin. Ruuaksi valmistetun kalan voi myös pakastaa. Kananmunat Keitetyt kananmunat tulevat pakastimessa kumimaisiksi, joten pakastamista ei voi oikein suositella. Tämä on periaatteessa totta ainakin ruoan turvallisuuden kannalta, mutta laatu kärsii sitä enemmän, mitä kauemmin ruoka pakkasessa on. Esimerkiksi jauheliha säilyy pakastimessa 2–3 kuukautta, naudanliha 6–9 kuukautta, tuore ja savustettu kala 1–2 kuukautta, marjat 1–2 vuotta ja monet yrtit vuoden verran. Lihatuotteiden säilyttäminen ja pakastaminen - HK.fi
Säilyvyystaulukko | Ruokatieto Yhdistys
kuinka kauan naudanliha säilyy pakastimessaKyllä äiti tietää : Pakastin - valinta, käyttö, hoito ja
kuinka kauan naudanliha säilyy pakastimessaMiten kauan liha ja kala säilyy pakastimessa?
Lihan säilytys ja pakastaminen | Ajankohtaista | Tamminen
Säilytä liha oikein - HK.fi
kuinka kauan naudanliha säilyy pakastimessaVanhaakin ruokaa voi syödä | Kuningaskuluttaja | yle.fi
KAUANKO KANA SÄILYY PAKKASESSA? | Keskustelu | Kaksplus
kuinka kauan naudanliha säilyy pakastimessaKuinka kauan liha säilyy pakastimessa, entä leipä? Näin kauan
lihan säilyttäminen pakasteessa - Erälehti.fi